Stamboomonderzoek

Deze website staat niet alleen maar in het teken van techniek, maar biedt ook de ruimte aan informatie over stamboomonderzoek. Dit specifiek naar de afkomst van de families Scholing, Wemmenhove en Kleinlugtenbeld.

De familienaam Scholing heeft de directe interesse welke geboren is uit het onbekende. Toen in april 2001 Hans Scholing, mijn grootvader, overleed werden er tijdens de uitvaart verhalen verteld over zijn afkomst. Hoe hij zijn ouders had verloren in de oorlog tijdens een bombardement van de geallieerden op het spoorwegennet bij Nijverdal. Een van de afgegooide bommen zwaaide af en trof het ouderlijk huis waarbij zijn ouders en zus om het leven kwamen. Verhalen over de jaren daarna waar hij optrok met zijn jongere broer Mannes, hoe ze beiden een Kleinlugtenbeld hebben getrouwd en altijd met elkaar opgetrokken zijn met als grootste toevalligheid zelfs het feit dat beide graven schuin tegenover elkaar liggen op de algemene begraafplaats in Lemelerveld.

Dit verhaal zette mij aan het denken, wie ben ik en waar kom ik vandaan en zo is in 2002 het onderzoek gestart naar de afkomst van de familie Scholing. Door hulp van velen (achteraf verre familieleden) is het onderzoek gegroeid tot de informatie zoals deze vandaag de dag opgenomen staat in het onderzoek. De famlie Scholing lijkt afkomstig te zijn uit de regio Hoogeveen waar zij veelal in de turf gewerkt hebben.

Toch moet er meer informatie beschikbaar zijn en het is dan ook mijn doel om zoveel mogelijk van deze informatie bij elkaar te brengen op één digitale plek.

Kunt u helpen om gegevens verder aan te vullen? Vele recente familieleden na 1930 zijn niet terug te vinden en ik zou het prachtig vinden als ook deze informatie compleet wordt gemaakt voor zover mogelijk. Door een inlogaccount aan te maken onder de pagina’s van het onderzoek is het mogelijk om gegevens aan te vullen en bijvoorbeeld media te koppelen. Uiteraard is het ook mogelijk om deze informatie per email met mij te delen. Op de onderzoekspagina’s treft u een contactformulier aan.