Foto gebruik binnen een genealogische website

Genealogische websites, zoals deze, kunnen op een zeer eenvoudige wijze inzicht geven in het reilen en zeilen van families in het verleden en vandaag de dag. Om deze verhalen een gezicht te kunnen geven worden ook veel foto’s gebruikt. Zeker in het moderne tijdperk waarin wij nu leven wordt het eenvoudig om foto’s met elkaar te delen.

Echter is het voor de onderzoeker veelal zeer lastig om foto’s te verzamelen. Met de komst van Social Media is het echter makkelijk geworden foto’s (al dan niet met een bronvermelding) over te nemen in een stamboomonderzoek. Echter is daarmee de vraag of dit een gewenst effect is. Voor de onderzoeker een mooie manier om een onderzoek verder in te vullen en nog levendiger te maken, voor de persoon die het echter betreft is het de vraag of die persoon heeft beseft bij het plaatsen van een foto op social media dat deze hergebruikt kan worden.

Natuurlijk met het oog op de vulling van het onderzoek naar de families Scholing, Wemmenhove en Kleinlugtenbeld maar ook generiek in het kader van stamboomonderzoek de volgende vraag: mag een genealogische website uw social media foto’s overnemen? Laat een reactie achter in het commentaarveld.

One thought on “Foto gebruik binnen een genealogische website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.