Virus en malware bescherming tegen een Hollands prijsje

Sophos logoMet enige regelmaat krijg ik de vraag of ik nog een goed anti-virus programma ken. Veelal wordt op dat moment de ingebouwde virus en malware scanner van Microsoft Defender gebruikt en heeft men in één of ander blaadje of website gelezen dat deze bescherming niet afdoende is. Tja, ik kan natuurlijk niet ontkennen dat ook ik met de diverse testen bekend ben waarmee de diverse fabrikanten aan de tand worden gevoeld. Microsoft Defender scoort over het algemeen dan ook niet in de top 3. Zeker met de gevaren op het internet zoals we die vandaag de dag kennen is een goede bescherming tegen virussen, en nog veel belangrijker de malware, geen onnodige luxe. Echter volgens de Hollandse nuchterheid komt de gelijk de opmerking mee “het moet goed zijn, maar het liefst gratis”.

Gratis, het magische woord wat het liefst overal moet worden toegepast. We zien het overal worden gebruikt waarbij gratis niet echt gratis is. Speel je Candy Crush op je mobiele toestel? Dan ken je het fenomeen gratis vast wel. Het spel is gratis, maar het speelt echt lekker weg als je voor een paar Euro een paar boosters koopt. Voordat je het weet heb je vele Euro’s uitgegeven om naar dat ene volgende level te kunnen. Hoe zit dat dan met bescherming tegen virussen en malware? Dat zijn natuurlijk geen games welke je in de playstore koopt. Security is een zeer serieuze aangelegenheid wat best een paar cent mag kosten, of niet dan?

Sophos, leverancier van zakelijke security oplossingen, denkt daar net iets anders over. Sophos levert al vele jaren één van de beste anti-virus en malware oplossingen voor de zakelijke markt. Binnen menige organisatie draait de software van Sophos en biedt Sophos de mogelijkheid om deze software ook thuis te gebruiken. Tenslotte heeft “de baas” al betaald en heeft deze baas er profijt bij dat zijn/haar medewerkers ook thuis gebruik kunnen maken van een goede bescherming. Dit gedachtegoed heeft Sophos nu doorgetrokken in haar “Home” programma. Binnen dit Home programma wordt o.a. de anti-virus en malware bescherming aangeboden welke geheel gratis mag worden gebruikt.

Sophos Home is een zogenaamde Cloud dienst waarbij het mogelijk is om de software via een internetportaal eenmalig te downloaden. Na installatie van de software kan via het portaal de software worden beheerd en kan er op deze manier o.a. een beschermingsbeleid worden ingesteld. Handig, want op deze manier is het mogelijk om meerdere PC’s / laptops (bijvoorbeeld van partner en kinderen) centraal te kunnen beheren. Het is mogelijk om bijvoorbeeld diverse type websites te blokkeren, iets wat handig is als je jongere kinderen niet wilt blootstellen aan alles wat op het internet te vinden is. De Sophos Home oplossing kan gebruikt worden om tot 10 apparaten te voorzien van bescherming.

Te mooi om waar te zijn? Zo klinkt het natuurlijk wel, echter is natuurlijk het doel van deze oplossing om zakelijke klanten te trekken. Als de consument reeds vertrouwd is met de oplossing, waarom zou je dan een soortgelijke bescherming niet zakelijk gaan inzetten? Hiervoor is Sophos Cloud beschikbaar met meerdere mogelijkheden, iets waar ik in deze blogpost niet verder op in zal gaan.

Mijn conclusie is dan ook: ben je op zoek naar een degelijke anti-virus en malware oplossing tegen een Hollands prijsje? Ga eens kijken op https://home.sophos.com en oordeel zelf. Bezit je geen PC of laptop? Zoek dan eens in de Apple app store of Google play store op Sophos. Sophos biedt voor Apple en Android apparaten ook een gratis bescherming tegen malware, ook geen overbodige luxe om geïnstalleerd te hebben.

En nee, dit blog wordt op geen enkele manier voorzien van sponsoring 🙂

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.